BMW lover: Det manuelle gear overlever

Foto: BMW

Folk bestiller stadig BMW’er med manuelt gear, og derfor ser det tyske mærke ingen grund til at lægge ‘de tre pedaler’ i graven.

Mens det manuelle gear langsomt forsvinder ud af bilproducenternes portefølje – Mercedes bygger eksempelvis sin sidste bil med tre pedaler allerede næste år – så holder BMW fast. Mærket fra Bayern ser nemlig stadig, at folk køber nye biler med manuelt gear.

Især fra M-afdelingen. Faktisk er 50 procent af alle nye M2’er bestilt med manuelt gear. Og selvom det rent teknisk ikke giver meget mening at holde geartypen på programmet, så holder BMW ved.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Ny bil har SMADRET rekorden på Goodwood

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Set ud fra et teknisk synspunkt er ingen grund til at have en manuel gearkasse. Den er tungere, den er langsommere, og du får et dårligere brændstofforbrug end alternativet. Men kunderne elsker virkelig det manuelle gear, siger M-afdelingens chef, Frank van Meel, til Autocar.

Det er især amerikanerne, der køber M-biler med manuelt gear. Faktisk er det M-bilernes største marked. Altså for dem med manuelt gear. Og så længe der er nok købere, laver BMW altså ikke om på noget. Bare fordi andre gør det.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk