BMW jagter Nürburgring-rekord i den nye M3 Touring

BMW er på jagt - på rekordjagt. Den nye M3 Touring skal ikke bare være den første af sin slags - den skal være den hurtigste rundt på Nürburgring.
Foto: BMW

BMW er på jagt – på rekordjagt. Den nye M3 Touring skal ikke bare være den første af sin slags – den skal være den hurtigste rundt på Nürburgring.

Når Mercedes gør mod noget, går det sjældent galt. Det var tilfældet, da de tog flagskibet, E63 en meget hurtig tur rundt på Nürburgrings 20,8 kilometer asfalt. De kørte derfra igen i vished om, at ingen nok ville slå AMG’erens tid.

Men..

For selvom Mercedes under normale omstændigheder kke vil nogen grund til bekymring, så pønser BMW pt. på at ryste konkurrenterne fra Stuttgart af tronen. Og de gør forsøget i den længde ventede G80 M3 – den første M3 stationcar nogensinde. Eller Touring som BMW kalder karosseriformen.Pas på, Mercedes! BMW har i hvert fald selvtilliden i orden. B’RING IT ON skriver de på siden af en semicamouflerede M3 Touring. Nu ved vi ikke, hvor hurtigt den kommer ‘Ringen’ rundt – altså endnu. Men vi ved, at G80’eren som M4 Compeition – coupe-udgaven af M3’eren – klarer turen på 7 minutter og 30 sekunder.

Det drejer sig om 15 sekunder
Og så ved vi, at Mercedes E63S satte en 7 minutter og 45 sekunders tid tilbage i 2017. Det er 15 sekunder, som M3’eren har at gøre godt med over banens 163 sving.

Hvad angår hestekræfter så ved vi allerede nu, at M3 Touring får den samme tre-liters rækkesekser som M3 sedan. Det vil sige 510 hestekræfter og 650 newtonmeter, når det går bedst i Competiton-udgaven.

Men om det altså er nok til en Ring-rekord, er nu op til M-gutterne at finde ud af.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk