Bilen, BMW ikke vil bygge, findes – M3 CS Touring

En BMW M3 Touring? Ja, det findes faktisk.

‘Vi bygger ikke hurtige stationcars’, siger BMW. ‘Fint nok’, siger tunerne. Så gør vi det selv. Hils på verdens første BMW F81 M3 CS Touring.

En bil BMW altså eksisterer på, at der ikke findes kunder til. Vi tør godt vædde på det modsatte. Bilen her er skabt af nogle hollændere og er resultatet af to sammensmeltet 3 Serier. Hvoraf den ene er en af de blot 1.200 M3 CS-modeller der findes.

Fra den bil, der blev totalskadet med blot 5.000 kilometer på tælleren, har man flyttet alt over i et 316d touring-karosseri.

Af 316d-dele har man kun bevaret dørene, bagklappen og lidt af bagkofangeren under selve ombygningen. Ellers er alt som i helt ned til de bredere skærme fra CS’eren svejst på bilen.


Det betyder selvfølgelig også, at motoren er skiftet ud. Væk er dieselhakkeren, på dens plads mellem forhjulene ligger nu den tre-liters biturbo rækkesekser fra M3 CS.

Ydelsen er hævet til 460 hestekræfter, 29 mere end den almindelige M3. Newtonmeter er der 600 af – fabriks-M3’eren må ‘nøjes’ med 550 Nm.

– Som familiefar til to drenge har bilen alt, hvad jeg kan drømme om, siger Sander fra Full Car Tuning, som har bygget bilen.

SE BILEN I KLIPPET HERUNDER

 


Reklame: