Fascinerende video: Så langt går BMW for at genbruge en udtjent bil

5

Eksempelvis bliver op til 95 % af i3 og i8 bliver genbrugt

For den almindelige forbruger kan det at producere en bil, som i sidste ende ‘bare skal skrottes’, godt virke som enormt resursespild. Men i disse højteknologiske tider skal der ikke kradses ret meget i metal-lakken, for at det modsatte kommer til syne.

Et godt eksempel herpå er BMW’s indsats for at genanvende delene fra udtjente udgaver af deres biler. Siden 1994 har det tyske stormærke genanvendt store dele af gamle biler på deres ‘Recycling and Dismantling Center’ i Unterschleissheim, Tyskland.

banner_AS2

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

VIDEO VISER HØJTEKNOLOGISKE GENBRUGSMETODER
Som videoen nedenfor viser, stripper BMW eksteriøret, kobler ubrugte airbags fra og dræner alle væsker. Herefter sendes bilerne videre for at blive knust. Den stål og aluminium, som er anvendt i Bimmerne smeltes efterfølgende om for at blive genanvendt.

Når det kommer til i3 og i8, er BMW endnu mere fast besluttet på at genbruge modelernes komponenter så meget som muligt. Faktisk kan op til 95 procent af hybrid-bilerne genbruges. Det inkluderer bl.a. kulfiber-rammer, som opvarmes og forstærkes med nye fibre, så de kan blive genbrugt i nye biler .

DET ER MÅSKE EN SMULE NØRDET, MEN SAMTIDIG FEDT AT SE – SE SELV HERUNDER


Reklame: