BMW fylder 100 og vender tilbage til rødderne


Det er hverken en superbil eller én hypercar drevet af atomkræft, men derimod en sportslig sedan, fortæller BMW’s konceptdesigner Adrian van Hooydonk. Han taler naturligvis om den tyske bilfabriks måde at fejre sin 100 års dag på. Det sker nemlig med bilen Vision Next 100, der netop er præsenteret på BMW Group Centenary Event i de olympiske haller i mærkets hjemby, München.

boosted_nytbanner-600x116

Vision Next 100 er BMW’s tilbagevendende til kernen, sportslige sedanmodeller, ifølge Van Hooydook. Bilen har som i8 Spyder konceptet præsenteret i januar to meget væsentlige indstillinger. Den kan styres manuelt af en fører eller helt automatisk af dens egne systemer. I “Ease mode” gemmer bilen ganske enkelt rat og speederpedal væk og overtager styringen. Passagerne i Vision Next 100 skal altså ikke røre en finger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ingen rækkesekser
Helt tilbage til rødderne vender BMW dog ikke. For selvom den obligatoriske nyrerformede kølergril er på bilen, så behøves ingen køling, fortæller Van Hooydook. Det tyder på en fremtid for BMW helt uden forbrændingsmotoren. Kølergrillen er nu hjemsted for de sensorer, der skal diagere den føreløse bimmer rundt på vejene.

Se den smukke fremtids-bimmer i galleriet herunderSe vores reklamer:


Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk