BMW E46 M3 med V10-motor og dobbeltkobling ser vildt sjov ud!

BMW plejer at sige, at 'den ultimative køremaskine' kommer fra fabrikken i München. Efter at have set denne E46 M3 sluppet løs er vi i den grad kommet i tvivl.

BMW plejer at sige, at ‘den ultimative køremaskine’ kommer fra fabrikken i München. Efter at have set denne E46 M3 sluppet løs er vi i den grad kommet i tvivl.

Vi har sådan set skrevet om denne fuldstændigt sindssyge BMW E46 M3 før. Men det skader ikke at gøre det igen. Især ikke når AutoNL har haft lånt nøglerne. For det plejer der at komme noget fedt ud af.

Og videoen med M3’eren er bestemt ingen undtagelse. Den gamle Bimmer får virkelig lov at strække ben, hvilket den så absolut godt kan finde ud af.

LÆS OGSÅ: 4 ting du bør undgå i biler med dobbeltkoblingDen 5-liters V10’er – ja, den fra E6x M5 – yder 500 hestekræfter og 521 newtonmeter. Selve gearkassen er hentet fra den mindre men lige så brutale E9x M3. Det vil sige en dobbeltkoblingsgearkasse som normalt tager sig af omdrejningerne fra en V8-motor.

At der er kommet to ekstra cylindre til, ser dog ikke ud til at volde de større problemer. Eneste anke? AutoNL plejer at køre en tur ud på Autobahn – det sker desværre ikke denne gang.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk