BMW advarer: Det er en fejl at forbyde fossilbilen


Selvom mange bilproducenter lige nu forsøger at kappe deres bånd til bilen med forbrændingsmotoren, kommer de ikke uden om den. 

Nogle land vil helt forbyde nye biler med forbrændingsmotor. I EU ligger der lige nu et forslag om at gøre det fra 2035. Men det er en fejl, mener BMW’s øverste chef Oliver Zipse. Forbrændingsmotoren vil nemlig spille en afgørende rolle længe endnu. På en konference i New York henviste den øverste BMW-chef især til elbilens begrænsninger.

BMW-chefen påpegede i øvrigt den meget begrænsede mængde af råstoffer som er til rådighed, men som ikke desto mindre er nødvendige i moderne elbiler.

– Når vi ser på den teknologi, som kommer ud nu, er vi nødt til at være forsigtig, fordi man samtidig øger afhængigheden af meget få lande, siger han til Reuters.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Men afhængigheden er ikke det eneste, de enkelte lande risikerer, mener Oliver Zipse.

– Hvis nogen af en eller anden grund ikke kan købe en elbil, men har brug for en bil, vil du så hellere foreslå, at han fortsætter med at køre i sin gamle bil for evigt? Hvis du ikke sælger forbrændingsmotorer længere, vil der bare være andre som gør det, forklarede chefen, som uddybede, at mange bilister enten ikke har mulighed for eller lyst til at køre elbil.

Elbilen vil udelukke rigtig mange bilister
Der er da også noget om det, Oliver Zipse siger. Lige nu er der kun ganske få nye elbiler på markedet som også er billige. Dacia Spring er eksempelvis den eneste elbil i Danmark som fra ny koster mindre end 150.000 kr. Hvis en fabriksny bil pludselig er bilkøbernes eneste mulighed, vil det udelukke rigtige mange fra overhovedet at have en bil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Omvendt har BMW som ét af de eneste europæiske mærker endnu ikke meldt noget ud om forbrændingsmotorens endeligt. Tværtimod har tyskernes sagt, at de vil holde både benzin- og dieselbilerne i live så længe som muligt.

Mærket har da også fornyelig præsenteret en række nye motorer, som man mener er i stand til at klare de kommende Euro 7-emissionskrav.

BMW’s øverste chef er helt med på, at elbilen vil udelukke mange personer fra at købe ny bil. De fleste elbiler er nemlig meget dyre
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk