BMW-chef: Der kommer en unik M-model

Ikke siden BMW M1 har der været en unik M-model. Men nu siger afdelingens tidligere chef, at 'bilen helt sikkert kommer'.

Ikke siden BMW M1 har der været en unik M-model. Men nu siger afdelingens tidligere chef, at ‘bilen helt sikkert kommer’.

BMW går ikke ligefrem stille ved dørene, når det kommer til nyheder fra München. Vi ved allerede, at en M3 CS og en M4 CSL er på vej. Faktisk testes de biler allerede på Nürburgring.

Men i et nyligt interview med Auto, Motor und Sport sprang den tidligere M-boss Markus Flasch, der i dag leder udviklingen i anden BMW-afdeling, alligevel noget af en bombe.

BMW-folkene arbejder nemlig hårdt på at sende et M-flagskib ud af fabriksportene.Og det bliver ikke endnu en M-udgave af en allerede eksisterende Bimmer, bilen bliver helt sin egen. Ligesom M1’eren var det mellem 1978 og 1981.

De kryptiske svar
– Der vil helt sikkert komme endnu en uafhængig M-bil, fortalte Flasch i et interviewet med det tyske medie.

Om det så bliver en hardcore racerbil eller et mix af luksus og performance, er det lige nu kun BMW-folkene der ved.

At dømme ud fra Flasch øvrige udtalelser er det sidste scenarie det mest sandsynlige. Selvom det bliver sagt temmelig kryptisk.

– Vores kerne er stadig racerløb og høj ydeevne på vejen. Men vi ønsker også at fastholde kunder, der vil have den luksuriøse køreoplevelse. Med M8 og dens søskende er det allerede lykkedes. Men der er ét segment, hvor der sker meget, og hvor vi endnu ikke er repræsenteret. Så kan jeg ikke sige mere.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk