BMW bygger den sidste i3 nogensinde i år


BMW var faktisk hurtigt med på bølgen af elbiler. Men nu er det slut med den lille i3’er.

Efter at have øget produktionen af ​​i3 i 2020 for at kunne følgende med ‘en stigende efterspørgsel’, har BMW besluttet at lægge mærkets første elbil i graven. Det har mærket fra Bayern bekræfter over for mediet Drive.

De sidste eksemplar af bilen forlader samlebåndet i Leipzig i juli i år. Dermed slutter et ni år langt produktionsforløb, hvor det er blevet til cirka en kvart million biler. Biler som er sendt ud i hele verden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Noget af produktionen er dog allerede indstillet. I december sidste år stoppede BMW nemlig med at sende nye i3’ere til USA og Australien. Det betyder, at kun kunder i Europa og i nogle asiatiske lande vil kunne bestille i3’ere fra modellens sidste år.

LÆS OGSÅ: Bilforhandler afsløret i DR-program – trækker ‘brokkebøder’ tilbage

Uanset hvad så er det en anden udmelding, BMW nu kommer med, end hvad der ellers har været fremme om modellen. Tidligere blev det både sagt og skrevet, at i3’eren ville overleve frem til 2024. Men det sker altså ikke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Fabrikken i Tyskland skal, når den sidste i3 er bygget, omstilles til at bygge den kommende generation af Mini Countryman. Hvad angår i3 får den ikke nogen direkte efterfølger. Det tætteste vi kommer en afløser er crossoveren iX1 – en ren elbil som er baseret på den tredje generation af X1. Den bil vil BMW producerer på Regensburg-fabrik – der er kendt for at producere 3-Serien – frem til 2024, før produktionen flyttes til Ungarn.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk