BMW-boss: Der skal sættes flere brint-stationer op i en fart

Foto: BMW

Brint er det eneste rå-materiale, som kan produceres og opbevares bæredygtigt, mener BMWs øverste chef.

Ser man på bilparken af i dag, kunne man fristes til at tro, at forbrændingsmotoren er på vej ud. Men det mener BMW nu ikke, at der er nogen grund til. I hvert fald lagde mærkets administrerende direktør Oliver Zipse ikke fingrene imellem, da han for nylig advarede verden mod at skrotte forbrændingsmotoren for hurtigt.

Desuden skal, mener BMW-bossen, hurtigt gang i udviklingen af brint-infrastrukturen rundt omkring. Det fortalte Oliver Zipse på den netop afholdte Innovation Day-konference i Erlangen, Tyskland.

Udmeldingen kommer bare få uger efter, at BMW satte gang i den første mindre produktion af brintbiler. Bilerne – som skal bygges på den nuværende X5’er – bliver ikke nogen, offentligheden kan købe. Det sker først, når de i München efter planen får brintbiler i modelprogrammet i 2024.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En klar fordel over elbilen
Fordelen ved brintbilen er da ifølge BMW heller ikke til at overse. Med brintbilen behøver bilisterne ikke investere i deres egne ladere, og tankstationer med benzin og diesel kan med lethed bygges om til brint-stationer, hvis det er, hvad man vil.

På den måde er infrastrukturen der sådan set allerede. Man behøver altså ikke knalde en masse nye ladestationer op, før det giver mening at komme fra A til B i en brintbil. Det modsatte er tilfældet i elbiler som er bundet til ladestandere.

Foto: BMW

På den anden side er BMW ikke modstandere er af elbilen. Faktisk har man udtænkt en helt ny bilklasse – Neue Klasse – som man kun vil bygge elbil-platforme på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Noget andet er, at EU – som det ser ud lige nu – vil forbyde nye biler med forbrændingsmotor i 2035. Det selvom Tyskland stritter imod forslaget. Forbuddet er allerede blevet vedtaget på et andet stort marked for BMW. Nemlig i den amerikanske delstat Californien. Her vil man have solgt den sidste nye fossilbil 31. december 2034.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk