BMW bekræfter: Ny M3 får 510 hk og manuelt gear

Endnu før vi ved alt om den næste BMW M3, har M-chefen løftet lidt mere af sløret

BMW’s M-afdeling har lyttet til kunderne. I hvert fald bekræftede BMW-boss Markus Flasch i et interview med Car Magazine nogle af den kommende M3’ers specifikationer.

For når den næste top-3’er med fire døre kommer til verden i 2021 med modelkoden G80, byder standardmodellen på 480 hestekræfter. 50 hk mere end den nuværende M3.

Reklameblok:Imens skrues ydelsen i Competition-modellen helt op til 510 hestekræfter.

Motoren vil stadig være en twinturbo-ladet rækkesekser på tre liter. Samme motor som i øvrigt allerede ligger i modellerne  X3 M og X4 M, S58 hedder den.

Som noget nyt skal M-folket dog vende sig til, at også M3 vil få firehjulstræk. Ligesom M5 har det. Et permanent firehjulstræk er der dog ikke tale om, for ligesom i den større M5 vil kræfterne kunne sendes ethundrede procent ud til de bagerste hjul.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Men det er faktisk i basismodellen med de 450 hestekræfter, at BMW-puritaneren vil befinde sig bedst. For den model kommer kun med baghjulstræk og manuelt gear, lover M-afdelingens topchef.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk