BMW 766i 4×4: Monster-bimmer fra Rusland

Nogle gale russere har ført 31 år gammelt BMW-luksus ind i SUV’ens tidsalder – hils på 766i Valkyrie 4×4

Da BMW præsenterede anden aftapning af 7-serien i 1980’erne, E32, var den store tysker med egen telefon og elektronisk indstillelige bagsæder indbegrebet af kørende luksus.

E32’eren var også den første BMW med sikkerhedsystemet traction control (ESP), der her næsten fire årtier senere er obligatorisk i selv den mindste bypotte. Bare ikke dengang i 80’erne.

Men tiderne skifter, og i dag skal luksuriøs fragt helst foregå i ‘SUV-format’, altså med solid frihøjde over asfalten. Her kan den gamle 7’er dog sagtens være med – bare den modificeres lidt.


LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN – NISSAN SKYLINE MED 1.000 HK KØRER 8-SEKUNDERS-TID 

Det er 766i Valkyrie 4×4 med sin meget lidt camouflerende camouflage-folie, kæmpe dæk og firehjulstræk et fremragende eksempel på. Bygget af nogle gale russere forcerer den høje Bimmer med spærredifferentiale og enormt brede skærmkanter alt, den møder.

Ifølge russiske Drive2 er basisbilen en 750i, hvor slagvolumen stadig er på fem liter men fordelt på otte cylindre i stedet for de oprindelige 12 styk i V-formation. Med 300 hestekræfter er ydelsen dog identisk med kræfterne i V12’eren.

LÆS OGSÅ: UHYGGELIGT HURTIG HILLCLIMB-LANCIA HAR 600 HESTEKRÆFTER

Under alle omstændigheder lyder ‘766’eren som en led satan selv i tomgang.

KLIK I GALLERIET HERUNDER OG SE LIDT FORSKELLIGE KLIP MED DEN ENORME BIMMER


Reklame: