Annonce:

Blogging med kunstig intelligens: Muligheder og begrænsninger ved automatiseret skrivning

Der er ingen tvivl om at kunstig intelligens har et stort potentiale indenfor en lang række forskellige brancher og industrier.

Lige fra gambling og gaming platforme som vulkan vegas, til produktion af biler og computerspil, og til at sende mennesker ud i rummet. Ja, kort fortalt, så lader det ikke til at der overhovedet er nogle grænser for hvad AI kan bruges til.

I denne artikel stiller vi skarpt på ét af de mest logiske områder at se på; nemlig tekstforfatning og blogging. Det gør vi af flere årsager – dels fordi det er et interessant dilemma, men også fordi disse såkaldte sprogmodeller der kan skrive artikler, for manges vedkommende nok var deres første møde med AI.

Hvilke muligheder er der for blogging med AI?

En af de mest tydelige områder vi kan interagere med AI i dag, er selvfølgelig via disse såkaldte sprogmodeller. Og her behøver man ikke bruge mange minutter, før man bliver gjort opmærksom på potentialet for teknologien.

Ved første øjekast er der sandsynligvis mange der forestiller sig, at bloggere nu bare kan få AI’en til at pumpe tusindvis af artikler ud hver eneste dag – men sådan er det imidlertid ikke. Der er selvfølgelig nogle fordele ved at bruge AI, som for eksempel;

  • Hurtige skitser over indhold
  • Hurtig og effektiv research af emner
  • Avanceret korrektur

Men det er dermed ikke sagt, at størstedelen af indholdet på nettet i dag er AI-genereret. Man kan sammenligne det lidt med, at mange blogger for eksempel bruger Microsoft Word – men bare på grund af det, er det jo ikke Word der står bag artiklerne.

Der er helt klart et potentiale for at bloggere kan bruge AI til at skabe langt stærkere artikler, men der er samtidig også nogle krav til at de stadig forholder sig kritiske – både i forhold til de kilder der bliver henvist til – men også i forhold til de ting AI’en kommer med. Dette skyldes i høj grad, at en AI har en stor svaghed – den er nemlig ikke glad for at indrømme at den tager fejl, eller at den ikke ved noget.

Hvor udbredt er kunstig intelligens i blogging

Kunstig Intelligens er meget udbredt i blogging sfæren. Faktisk benytter op til 80% af alle bloggere kunstig intelligens i én eller anden form. Men hvad betyder det sådan rent faktisk i forhold til blog artiklerne?

Hvor det er relativt nemt at finde ud af hvor mange bloggere der benytter sig af AI, er det imidlertid sværere at forholde sig til i hvilken grad de gør det, hvor ofte de gør det, og hvor meget AI egentlig betyder for dem i deres hverdag.

Der hersker en form for mentalitet omkring, at “hvis du ikke gør det, falder du bagefter”, hvilket selvfølgelig er samme mentalitet, der i årevis har været fundamentet for alverdens “våbenkapløb” når det kommer til erhvervslivet. Og selvom der selvfølgelig kan være noget om snakken, så er det vigtigt at slå fast, at det ikke er blevet sådan at al blogging nu er overtaget af AI – i hvert fald ikke endnu.

Dette skyldes primært læserne. Læserne vil nemlig foretrække at læse menneskeligt genereret indhold. Imidlertid er det meget svært for læserne at spotte om noget er AI genereret, så måske er der ikke lang tid før AI’en for alvor kan “indhente” bloggerne – og så kommer vi selvfølgelig til et nyt skridt i “evolutionen”, og en langt større udbredelse.

Hvilke problemer er der ved at udrulle teknologien?

Som med alle andre former for teknologier, er der selvfølgelig også nogle svagheder – også med kunstig intelligens. Vi var kort inde på én af de væsentligste problemer lige før, nemlig at en AI ikke er så god til at indrømme at den tager fejl, eller at den simpelthen ikke ved nok om et emne til at kunne komme med et kvalificeret svar.

Det betyder i princippet, at man som blogger ikke kan være 100% sikker på, at alt hvad AI’en kommer med, er sandfærdigt. Og heldigvis er der stadig masser af bloggere, der går nok op i deres indhold til at sørge for at faktatjekke deres artikler.

Det interessante er, at det ikke nødvendigvis er noget, der bliver bedre lige foreløbig. Disse store sprogmodeller bygger jo selvfølgelig på data og artikler fra millioner og milliarder af avisartikler, blogposts og meget andet – og selvom der bruges en masse ressourcer på at krydsreferere disse artikler, vil AI’en være fejlbehæftet så længe dataen er.

Her er det muligvis lettere for mennesker at overkomme det “filosofiske” aspekt ved at ikke al data er lige godt, og kan kombinere det med en følelse af sund fornuft. Når alt kommer til alt, er det værd at slå bremsen i når det kommer til kunstig intelligens – for som det ser ud lige nu, så er der i princippet tale om store søgemaskiner der er i stand til at kunne skrive artikler, men hvem ved – måske får virksomhederne løst denne udfordring inden for en overskuelig fremtid?

Læs flere artikler efter annoncerne:
Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med op mod en million unikke brugere og syv millioner sidevisninger hver måned. Har du en idé til en god historie? Så skriv til [email protected]
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Få vurderet din bil - gratis!

Auto Show Annonce

Nyheder til dig

Annonce:

Få gratis nyhedsbrev fra Boosted:

Noget er galt. Tjek venligst det udfyldte.
Tak for din tilmelding!

Flere populære artikler

Læs også