Her bliver verdens dyreste bil leveret


Ja, den er god nok. Alligevel var alt ikke, som det tog sig ud, da denne Bugatti La Voiture Noire blev leveret i London.

Bugatti La Voiture Noire er blevet spottet i London. Og det er faktisk lidt af en sensation. For der findes officelt kun ét eksemplar. Officelt. For det, som youtuberen The TFJJ fik fanget på kamera, er godt nok den franske superbil. Alligevel er alt ikke, som man måske skulle tro.

Bilen her er faktisk den samme udstillingsbil, som verden blev præsenteret for på Geneve Motor Show i 2019, og som blev set i dagslys for første gang på Concorso d’Eleganza Villa d’Este nogle måneder senere.

Står i London frem til december
Det forklarer, hvorfor den ellers så mægtige La Voiture Noire triller lydløst af lastbilen. Det her er en udstillingsmodel. Altså et eksemplar uden mærkets ikoniske 8-liters W16-motor med 1.500 hestekræfter og 1.600 Nm.Bilen skal tilsyneladende være i London frem til december for at promovere ‘La Bouteille Noire’ – en champagne. En meget dyr champange. Flaksen rummer 15 liter, er lavet af kulfiber og tager 150 timer at fremstille.

Bugatti har fortalt, at den ‘ægte‘ La Voiture Noire, allerede er leveret til sin ejer. Men det franske prestigemærke har ikke fortælle, hvem ejeren er. Der har dog være spekulationer fremme om, at køberen skulle være fodboldspilleren Cristiano Ronaldo.

Pris? 82 millioner kr. før afgifter. Nok til titlen som ‘verdens dyreste bil’. Altså lige indtil Rolls-Royce Boat Tail dukkede op med et prisskilt på 185 millioner kr.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk