Blitzet med 171 km/t – så hentede politiet bilen


Det gale vanvid kalder politiet den kørsel, som en bilist fra Haderslev lagde for dagen onsdag formiddag.

Kort før kl. 12 onsdag formiddag fældede en fotovogn i Haderslev en bilist, som havde alt for travlt. Bilisten, der strøg forbi fotovognen på en landevej, havde hastigheden oppe på det dobbelte af det tilladte og så lige lidt til.

Det viser et billede, som Syd- og Sønderjyllands Politi har lagt på Twitter. Men en hastighed på 170 km/t kan det da også kategoriseres som vanvidskørsel. Let foden og kom sikkert frem, skriver politiet, som samtidig informerer om, at bilisten har mistet sit kørekort.

Bilen er sådan set også røget. Den er dog ikke konfiskeret, som politiet skriver. Den er beslaglagt. Som det er i sager om vanvidskørsel, er det kun en dommer, der i sidste ende kan konfiskere bilen på statens veje.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ikke er det dog ikke allerede er sket mange gange. For det er det. Her kan du eksempelvis læse mere, om hvor mange konfiskerede biler Østjyllands Politi har fået solgt på auktion. Og det er ikke nødvendigvis alle de biler, kredsen har beslaglagt siden lovens indførsel i marts sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk