Blitzet i byzone – så kom politiet efter bilen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Politiets automatiske trafikkontrol fangede tirsdag en 48-årig mand med alt for meget fart på.

Som bilist har man alle dage skulle vare sig for fotovogne, hvis man da ikke vil bidrage unødigt til statskassen. Siden 31. marts sidste år har det dog været ekstra grund til at passe på med højrefoden.

Med stramningen af reglerne mod vanvidskørsel, kan det nemlig koste både bil og kørekort at køre for hurtigt. Og det mærkede en 48-årig mand fra Ringsted i tirsdag, hvor han fløj forbi en fotovogn, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde parkeret ved Ringstedvej i Fjenneslev fra tidlig morgen til formiddag.

LÆS OGSÅ: Så mange bliver blitzet, der hvor du bor

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I perioden passerede 701 bilister fotovognen. Men den 48-årige gjorde sig altså særligt bemærket. På strækningen er den højst tilladte hastighed 60 km/t. Det blæste bilisten dog på. Han fløj forbi fotovognen med 131 km/t, oplyser kredsen i døgnrapporten.

Og det beseglede mandens skæbne. I hvert fald hvad angår kørekort og bil, som politiet kom kort efter. Nu venter der manden en retssag. Her lægger loven i udgangspunktet op til en længere periode uden kørekort, en heftig bøde og 20 dage bag tremmer.

Bilen, hvis mærke og model ikke er nærmere oplyst, vil Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu gå efter, at en dommer skal konfiskere på vegne af staten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk