Blitzet bilister sender over halv million kr. i statskassen

Ved en færdselskontrol tæt ved Storebæltsbroens betalingsanlægget blitzede noget automatisk trafikkontrol torsdag og fredag i sidste uge løs.
Foto: Sund&Bælt

Ved en færdselskontrol tæt ved Storebæltsbroens betalingsanlæg blitzede noget automatisk trafikkontrol løs torsdag og fredag i sidste uge.

596 bilister sendte torsdag og fredag i sidste uge mere end en halv million kroner i statskassen. De kørte nemlig for hurtigt tæt på betalingsanlægget ved Storebæltsbroen i Halsskov. Den automatiske trafikkontrol, som stod på stedet, skovlede mindst 622.000 kr. ind.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det var Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der havde sat måleudstyret op. Og i løbet af de 12 timer, kontrollen varede, røg tæt på 600 bilister altså i fælden.På strækningen er den højst tilladte hastighed 110 km/t, men flere kørte altså for hurtigt. Den bilist, der kørte hurtigst, kom med 155 kilometer i timen forbi fotoudstyret. Det gav ifølge mediet en bøde på 4.500 kr. og et klip i bilistens kørekort.

LÆS OGSÅ: Politiet snupper knægt i fars C63 AMG – kørte 308 km/t

Fredag rykkede politiet målesudstyret tættere på betalingsanlægget, og for 22 bilister betød det klip i kørekortene. Den hurtigste bilist blæste forbi med 131 km/t.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk