Blitzer bilister ved 32 km/t – de første 1.100 har allerede fået bøder


De nye fotofælder er skræmmende effektive. På det første døgn kørte over 1.000 bilister i fælden.

De engelske bilister har fået nye fotofælder at forholde sig til. Skræmmende effektive fotofælder. Alene på den første dag – efter at kameraerne blev aktiveret – kørte 1.100 bilister i fælden. Det skriver LadBible.

Kameraerne er sat op i byen Plymouth, hvor bystyret heller vil straffe bilister for at køre for stærkt i stedet for at sætte ind med oplysningskampanger. Bøden er på 100 pund svarende til 876 kr., og den udløses på bestemte strækninger, hvis hastigheden er højere end 20 mil i timen (32 km/t, red.).

Kører man lige over 32 km/t – eksempelvis 33 km/t – kan man dog slippe med en advarsel. I hvert fald første gang. Gør samme bilist det dog gentagende gange, eller er hastigheden højere, lander der en bøde. Det udløser desuden tre point – svarende til det danske system med klip i kørekortet – at køre for stærkt på de særlige strækninger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det har kostet bystyret i Plymouth 230.000 pund at sætte kameraerne op. Det svarer til 2 milloner danske kroner. Officelt er forklaringen, at kameraerne er sat op, fordi der lige på den udvalgte strækning har været flere ulykker, hvor især de blødere trafikanter er kommet til skade.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk