Reklame:

Blev stjålet for 25 år siden – nu er sjælden Aston Martin endelig fundet

En af de Aston Martin DB5, som blev brugt i Bond-filmen Goldfinger fra 1964, blev stjålet for 25 år siden. Nu er den ved hjælp af stelnummeret endelig fundet igen.

Stelnummer DP/216/1 stod egentlig bag lås og slå i en hangar i Flordia. Alligevel lykkedes det nogen at stjæle bilen i 1997. Det siges, at det eneste spor efter bilen var nogle dækaftryk på hangargulvet.

Lige siden har flere folk forsøgt at opspore bilen igen, og nu ser det altså ud til at være lykkedes.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det skriver den britiske avis The Telegraph.

De forskellige teorier
Mens nogle mente, at bilen var blevet flyttet rundt i USA, stod andre fuldt fast på, at bilen var blevet sendt ud af landet. Den sidste gruppe har måske fået ret.

For nu mener folkene fra Recovery International, der udelukkende beskæftiger sig med at opspore stjålne luksusgenstande, at have fundet bilen et sted i Mellemøsten.

Bilen – DB5 med stelnummeret DP/216/1

Spottet i ‘private omgivelser’
Præcis hvor vil de dog ikke sige. Det eneste fingerpeg folkene bag vil give, er, at bilen er set ‘i private omgivelser’.

Reklameblok:
Det, der gør lige denne DB5’er så interessant, er dens filmhistorie. Bilen blev i Goldfinbger nemlig brugt som den med alle Bonds gadgets. Derfor er bilen udstyret med maskingeværer og olie/vandkanoner bagpå. Altsammen for at nedkæmpe ‘fjenden’.

Eftersigende har nogen hos Recovery International kunnet verificere stelnummeret på den bil, man altså mener står i Mellemøsten. Og det skulle være identisk med det fra den forsvundene DB5’er. Det anslås, at bilen i dag har en værdi på mere end 25 millioner dollars.

Ejer beskyldt for at stå bag
Den amerikanske forretningsmand og bilsamler Anthony Pugliese er bondbilens sidste legitime-ejer. Og han har måttet høre på meget, siden bilen forsvandt i 1997. Blandt andet blev han hurtigt beskyldt for at have noget med det hele at gøre.Det siges endda, at han skulle have betalt nogen for at bilen til at forsvinde. Alt sammen for at få udbetalt den svimlende sum bilen var forsikret for. Selv har Pugliese blankt afvist alle anklager. Selv forklarer han, at han nemt kunne have solgt bilen for meget mere, end der var forsikret for.

Bilen købte Pugliese på en Sotheby’s-auktion i New York tilbage i 1986. Da bilen 11 år senere blev stjålet, udbetalte forsikringsselskabet 4,2 millioner dollars til Pugliese, ligesom man lovede 100.000 dollars i dusør, til den der havde informationer om Astonen.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?