Blev lukket af salamander – nu er racerbane snart lovlig igen

Foto: facebook.com/motorsportcenterfyn

Tilværelsen for folkene bag Motorsport Center Fyn har så absolut ikke været en dans på roser – men nu ser det ud til, at anlægget langt om længe bliver godkendt

Det har været omstridt, lige siden det blev opført. Blandt andet fordi det lå i vejen for livet for én vandsalamander. Men onsdag i denne uge godkendte by- og kulturudvalget i Odense kommune langt om længe motorsportsanlægget Motorsport Center Fyn i Kærby Mose i Odense.

Det har været en sej kamp for folkene bag anlægget at nå så langt. Og i det hele taget har planerne om motorsport i området været mange år undervejs.

Men nu skriver Motorsport Center Fyn på sin facebook-side, at den er god nok. Anlægget er godkendt. Der mangler blot den sidste blåstempling i økonomiudvalget og slutteligt i byrådet. Det sker på et møde den 28. september.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det har været en lang og sej proces. Der er ikke kun lys for enden af tunnellen, men vi er faktisk så tæt på, at vi kan se udgangen, skriver folkene bag motorsportanlægget på Facebook.

Har kortvarigt åbnet før
Og det har de ret i. For vi skal helt tilbage til marts 2020 for at finde noget der bare minder om aktivitet på banen i Kærby Mose. Her åbnede anlægget. Dog kun kortvarigt fordi nogle naboer klagede over forholdene for én enkelt vandsalamander i området.

Men det – og de øvrige tilladelser – er der altså nu styr på. Naboerne, som i første omgang klagede – er fortsat sure. Men motorsportsfolkene kan næsten ikke få armene ned. Det siger talsmand for Fyens Motor Sport Louise Laursen til TV2 Fyn.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi er meget glade, og utrolige taknemmelige for den støtte og opbakning vi har fået.

Selv tør hun ikke tro på, at alt er godt endnu. Men hun håber og ser lyst på en fremtid for banen i Odense.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk