Blæste promillen tæt på 3 – det koster kammeratens Aygo

Tidligere på måneden blev en bilist fra Gørding stoppet med en tårnhøj alkoholpromille i blodet - han kørte i kammerartens Toyota Aygo, som nu er beslaglagt.
Foto: Toyota PR

Tidligere på måneden blev en bilist fra Gørding stoppet med en tårnhøj alkoholpromille i blodet – han kørte i en vens Toyota Aygo, som nu er beslaglagt.

Hvis den skulle blive konfiskeret, er det ikke verdens dyreste bil, sådan en Toyota Aygo. Ikke desto mindre kan det godt ende med at sætte et venskab mellem to mænd på prøve.

Tidigere på måneden blev en 38-årig mand fra Gørding nemlig stoppet med en kæmpe promille i blodet. Kl.09.36 om morgnen var han i stand til at blæse et alkometer helt op på 2,82.

LÆS OGSÅ: SE DE 10 MEST SØGTE BILER I 2020Forinden havde den stangstive bilist formået at påkøre en parkeret bil. Og fordi promillen var et godt stykke over 2, som er grænsen for vanvidskørsel, har politiet siden 31. marts i år kunne beslaglægge biler i sådanne tilfælde.

Kammerat kan også sigtes
Hvilket også skete her, hvor den påvirkede bilist tilmed kørte i en lån bil. Det skriver JydskeVestkysten.

Toyota’en tilhører den 38-åriges ven. Og han risikerer nu også at få en sigtelse på halsen. Den 38-årige har nemlig intet kørekort, og har vennen vidst det, kan han straffes for at overlade en bil til en person uden kørekort.

Det koster en bøde på 2.500 kr. For den 38-årige ser det dog straks værre ud. Fordi han, hvis han bliver dømt, kan straffes som vanvidsbilist.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk