Gadegodkendt BMW E36 Compact med 5.6 V12 til salg


Denne kompakte V12-BMW er måske den mest rådyrket af sin slags i verden – og så er den faktisk til salg

For den nette sum af 339.000 norske kroner – godt 258.000 i dansk mønt  – vil en normand sælge sin BMW E36 Compact fra 1994 på finn.no

Nu tænker du måske, at en kvart million for 90’ernes grimmeste BMW med 160.000 kilometer på klokken er lige i overkanten. Men denne ‘316i’ er udstyret med lidt mere end de obligatoriske M-skærme.

Meget mere. For ikke bare blev bilen strippet ned til den mindste bolt og bygget op igen. Det er gjort med kvalitetsdele – heriblandt komplet Z3 M-undervogn.M3 OVER ALT – OGSÅ INDENDØRS
Indendørs er der selvfølgelig også sket lidt. Speedometeret er hentet fra en firedørs M3. Læderkabinen med de karakteristiske ‘Vader’-forstole er tilpasset fra coupé-udgaven. Mens dørsiderne er en gang specialsyning.

For at proppe så meget udstyr som overhovedet muligt i bilen, er den lille Bimmer desuden fornyet med det helt store ledningsnet. Hvilket blandt andet betyder ‘luksus’ som elruder, kørecomputer, aircondition og fartpilot.

Det bliver dog først rigtig sjov under hjelmen. Mellem forhjulene på den ellers så kompakte Bimmer er det nemlig lykkedes den geniale nordmand at presse hele 12 cylindre ned fra datidens største BMW.

Reklame-video:

V12 FRA FLAGSKIB
Den enorme 5.6 liters V12’er fra en BMW 850CSI yder 380 hestekræfter. Megamotoren til trods vejer bilen bare 1.160 kilo. Den kombination giver et lydspor, der ikke kan beskrives, men opleves, som sælger skriver.

Det vildeste er, at hele herligheden faktisk er godkendt til gaden. Godt nok af de norske trafikmyndigheder. Men hva’ pokker. Den må køre på vejen.

Køber får leveret bilen på 18″ Hartge-replika-fælge. Da det var det tætteste, sælger kunne komme bilens originale AC Schnitzer-montering.

Fed vogn – se den i galleriet herunder

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk