Biltyve sigtet for drab – “De kørte om kap”

Arkivfoto: presse-fotos.dk

To unge mænd på henholdsvis 17 og 18 år blev mandag i denne uge sigtet for uagtsomt manddrab. Det skete bag lukkede døre ved Retten i Holbæk.

Politiet mener, at to unge biltyve på henholdsvis 17 og 18 år havde aftalt at køre om kap, da den 18-årige mand søndag i sidste uge ramte en modkørende personbil på Skovvejen ved den lille stationsby Svebølle øst for Kalundborg.

I den bil, som den unge mand ramte, sad foruden en 69-årig mand også en 60-årig kvinde. Begge fra Kalundborg. Manden blev efter ulykken fløjet til behandling på sygehuset. Men på grund af sine kvæstelser afgik kvinden ved døden.

Mandag betød det altså, at de to unge mænd blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Her skal de sidde sigtet for uagtsomt manddrab og vanvidskørsel. Den 17-årige var ikke direkte involveret i ulykken. Ham fik politiet først fat i på Køge Bugt-motorvejen senere om søndagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men på baggrund af vidneforklaringer mener politiet, at han fulgtes med den 18-årige i høj fart ad Skovvejen.

– Retten valgte i dag, at de begge skal sidde varetægtsfængslet i fire uger, og det sender et stærkt signal om det helt uacceptable i den form for vanvidskørsel”, siger anklagerfuldmægtig Josefine Minor Christensen i en pressemeddelelse fra Midt-og Vestsjællands Politi.

Begge biler, som de to unge kørte i, er ifølge politiet stjålet. Derfor blev de unge mænd også sigtet for brugstyveri. De foreløbig undersøgelser tyder på, at den 18-årige ramte den modkørende bil, fordi han kom over i den forkerte vejbane.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk