Biltyv uden kørekort bidt af politihund


Knægten forsøgte at stikke af.

Sent mandag aften fik en patrulje fra Østjyllands Politi øje på en varevogn i Viby, der var meldt stjålet. Det fik patruljen til med horn og blink at eftersætte bilen.

Det fik dog ikke føreren af varebilen til at standse. I stedet gik jagten flere gange overfor rødt, inden det hele endte på Bushøjvej, hvor bilen fortsatte ind på en cykelsti og lige ind i nogle bomme, der hvor vejen ender blindt. Det fremgår af døgnrapporten.

Varebilen endte i nogle store sten, så den ikke kunne køre videre. Men det fik ikke bilisten, der viste sig at være en blot 17-årige mand, til at give op.LÆS OGSÅ: Bilist sigtet – Sov med autopiloten på 150 km/t

I løb tog han nemlig flugten fra den havarerede varevogn. Han lyttede da heller ikke, da betjentene flere gange råbte ham an.

Men det skulle han. For betjentene slap en politihund løs, der klarede opgaven. Den 17-årige blev på stedet sigtet for kørsel unden kørekort, at køre overfor rødt, for brugstyveri, indbrud og for besiddelse af narko.

På passagersædet sad en 19-årig mand. Han blev ligeledes sigtet for indbrud og brugstyveri.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk