Biltyv mast ihjel – ville stjæle katalysator

En walisisk biltyv døde, da den BMW, han ville stjæle en katalysator fra, faldt nedover ham
Foto: Piqsels

En biltyv har mistet livet, efter at han blev knust under den bil, han prøvede at ‘befrie’ for en katalysator.

I den walisiske by Cymmer mistede en biltyv ved navn Daniel Stephens sidste år livet. Han blev fundet knust under en BMW, hvis katalysator han forinden havde forsøgt at stjæle.

Det skriver Ladbible.

25-årige Daniel Stephens døde af de skader, han pådrog sig, da donkraften, han løftede bilen med, kollapsede. I en efterfølgende retslig høring har bilens ejer, Russel Seldon, fortalt hvordan det var ham, der fandt Daniel Stephens under bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Stephens ben stak ud til siden, forklarede BMW’ens ejer.

At katalysatorer bliver stjålet er ikke noget nyt. De stjæles fordi de er dyre, og indeholder mange ædelmetaller. Nogle endda dyrere end guld.

Ses vi til Auto Show?


Var allerede ‘kold og stiv’
Stephens blev fundet 12.august sidste år klokken 06 om morgnen. Her var han allerede ‘kold og stiv’, forklarede Russel Seldon i retten.

LÆS OGSÅ: Sådan stjæles en klassisk bil på få sekunder

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvorfor biltyven gjorde som han gjorde, forsøgte hans ven Aron Godfrey efterfølgende at forklare i retten.

– Daniel manglede penge, han havde talt om at stjæle katalysatoren fra en parkerede BMW, han havde set’, lød forklaringen.

Samtidig tillføjede Aron Godfrey

– Men jeg sagde til ham, at han ikke skulle gøre noget dumt.

Et råd vennen altså ikke valgte at følge. Og det kostede ham på tragisk vis livet. Obduktionen viste, at Daniel Stephens inden sin død var påvirket alkohol.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk