Bilproduktionen er på sit laveste i 40 år

I England har ikke produceret så få biler, som man gør lige nu, siden 1982.

I England er der ikke produceret så få biler, som man gør lige nu, siden 1982.

Over alt i bilindustrien kradser krisen. Alle mangler halvledere og mikrochips. Eksempelvis meddelte Skoda tidligere på måneden, at man stoppede hele produktionen i to uger.

Men i England står man udover varemanglen også overfor et lidt andet problem. For faktisk har briterne ikke produceret så få biler siden 1982. I september måned blev der således kun bygget 67.169 biler i landet.

Det skriver Cars UK.September måneds bilproduktion ligger således hele 41,5 producent under produktionen i samme måned sidste år.

– Det betydelige fald i den britiske bilproduktion i september fortsætter den bekymrende tendens, vi har set i løbet af de seneste tre måneder, siger Mike Hawes, som er direktør i Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

– Industrien fortsætter med at kæmpe med virkningerne af pandemien og manglen på halvledere, der stopper produktionen, uddyber.

I Tyskland kender man dog også til problemet. Volkswagens produktion er eksempelvis på sit laveste i 63 år. I alt har fabrikken blot bygget 300.000 biler i de første ni måneder af 2021. Så lidt gang i produktionshallerne siden 1958.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk