Reklame:

Bilmærke vinder retssag – kopieret bil må godt sælges alligevel

En seks år lang retssag er slut. Og det med et nederlag til den amerikanske del af Stellantis-koncernen. 

Den nordamerikanske del af Stellantis har tabt en seks år lange retssag mod bilmærket Mahindra.

En distriktsdomstol i Michigan har afgjort, at den indiske bilproducent helt lovligt må producere og derefter sælge bilen Roxor i USA. Det selvom bilen i vid udstrækning af er en klon af den klassiske Willys Jeep. Bilen der grundlagde mærket Jeep i 1943.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Fiat Chrysler Automobiles, som nu er en del af Stellantis, sagsøgte tilbage i 2018 Mahindra, da Roxor til del er baseret på Jeep CJ-5-dele.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

LÆS OGSÅ: Her skal falsk fotofælde fjernes: “Den er ulovlig”

Helt specifikt klagede det amerikanske bilkoncern til U.S.S. International Trade Commission, og her fik man i første omgang medhold.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Som svar på det nederlag lavede Mahindra om på deres SUV og anmodede de amerikanske myndigheder om at se på sagen igen. Og så blev udfaldet et helt andet.

U.S.S. International Trade Commission valgte nemlig at ophæve det salgsforbud, som man i sin tid havde lagt ned over Mahindra Roxor. Det fik omvendt FCA-koncernen til at anlægge endnu en retssag. Og det er den sag, amerikanerne nu har tabt.

Det betyder, at FCA – nu Steallantis – skal acceptere, at en kopi-Jeep kan købes i USA for den nette sum af 20.599 dollar svarende til 138.000 kr. Det er inklusiv afgift men før eventuelt ekstraudstyr.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?