Bilmærke vil bruge 32 milliarder


Det koster lidt at bygge nyt. Lidt meget faktisk. Første spadestik til Rivians nye fabrik skal efter planen tages til sommer.

Rivian er måske ikke det mest kendte mærke lige nu. Men skal man tro deres planer – og tilsyneladene finansielle formåen – sigter det amerikanske elbilsmærke efter at blive det.

Mærket har indtil videre kun to modeller på programmet – pickup’en R1T og SUV’en R1S. Men det holder ikke Rivian fra de store armbevægelser. For mærket vil udvide produktionskapaciteten – og den slags koster lidt. 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Således har man udset sig en grund i den amerikanske stat Georgia, hvorpå der skal bygges en fabrik til en værdi af 5 milliarder dollars svarende til 32 milliarder danske kroner. Bliver fabrikken bygget, vil det være det være den anden Rivian-fabrik i historien. Første spadestik skal efter planen tages i løbet af sommeren.

Og når fabrikken står færdig, vil den – siger Rivian – kunne beskæftige 7.500 personer og producere 400.000 biler om året. Det skal, hvis alt går som planlagt, ske i 2024.

Har Rivian så pengene? Tja, mærket hev 77 milliarder kroner hjem, da det fornyelig blev børsnoteret på den amerikanske Nasdaq-børs. Blandt de største investorer er Amazon og Ford.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk