Bilmærke skifter navn – “Vi har et dårligt image”

Bilmærket, der af flere omgange også forsøgte sig i Danmark, skifter nu helt navn.

Herhjemme lykkedes det aldrig rigtig SsangYong at sælge biler. Det sydkoreanske mærke – der faktisk er landets ældste – fik i øvrigt Tivoli i København på nakken – fordi man i 2016 ville kalde en model for… ja, Tivoli.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og selvom SsangYong for længst igen har kastet håndklædet i ringen på det danske marked, så er mærkets pinsler ikke slut endnu. Selve navnet SsangYong giver nemlig så dårligt et indtryk, at sydkoreanerne nu vil skifte det ud. Hvis de altså kan få det godkendt af bestyrelsen.

Det nye navn? KG Mobility. Det bekræftede mærkets bestyrelsesformand Kwak Jea-sun tidligere på ugen.

Gode minder – dårligt image
– Selve navnet SsangYong Motors har en fanbase og vækker gode minder, men det har også et dårligt image, fortæller bestyrelsesformanden.

Reklameblok:– Fra nu af vil alle SsangYong-biler køre ud i verden under navnet KG. Selv med navneændringen vil SsangYong Motors historie ikke ændre sig, og (mærket,red) vil blive drevet videre på samme måde.

SsangYongs personbils-historie begyndte i 1980’erne. Herhjemme forsøgte mærket sig i de tidlige 00’ere, men man måtte give op i 2007. Før man gjorde forsøget endnu engang i 2016. Men med små 10 års mellemrum havde ikke lært importøren Nic. Christiansen Gruppen at sælge mærkets biler.  Faktisk besluttede importøren allerede i 2019 at trække mærket ud af Danmark igen.

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk