Reklame:

Bilmærke købte alle sine biler tilbage – “Nu begynder vi forfra”

Det er kvalitetsproblemer, og et uløseligt problem, der nu får bilmærket til at tilbagekøbe alle sine biler.

Den canadisk iværksættervirksomhed ElectraMeccanica, der har solgte trehjulede elbiler i USA, vil nu tilbagekøbe alle biler, mærket har solgt siden 2019. Tilbagekøbet kommer oven på et tilbagekaldelse, som ElectraMeccanica ikke har kunnet rette op på.

Bilerne blev i første omgang tilbagekaldt, fordi de pludselig tabte alt trækkraft. Men mærket har altså indtil nu ikke kunne finde ud af hvorfor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


De første tilbagekaldelser gjaldt modellen ‘Solo’ tilbage i februar. Men nu skal ElectraMeccanica efter eget udsagn finde omkring 8,9 mio. dollar svarende til 61 mio. danske kr. for at kunne købe bilerne tilbage. Det oplyser mærket selv i en pressemeddelelse.

Solo er et trehjulet elbil som ElectraMeccanica mellem 2019 og i år har solgt 429 eksemplarer af. Derudover findes der 800 biler, som det ikke er lykkedes mærket at sælge. Bilerne koster hver især 18.500 dollar.

LÆS OGSÅ: Nordjysk bilforhandler får 10.000 kr. i bøde hver måned

Selvom mærket nu skal finde de mange penge for at købe biler tilbage, vurderer mærket selv, at man har penge nok til at fortsætte. Der er også planer om en model med fire hjul.  Noget tyder dog på, at der i virkeligheden mangler penge i kassen.

Reklameblok:
Virksomheden er nemlig nødt til at lukke InterMeccanica, der byggede eldrevne replikaer af Porsche 356 i Canada.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?