Reklame:

Bilmærke i kæmpe krise: Skal fyre 320 ud af 340

Krisen betyder, at næsten samtlige ansatte får en fyreseddel stukket i hånden.

Da Saab i sommeren 2012 gik konkurs blev resterne af fabrikken i Trollhättan opkøbt af nogle kinesere. Der var planer om at bygge elbiler på gammel Saab/GM-teknik. Men det blev bare aldrig rigtig til noget.

LÆS OGSÅ: Danske Claus købte den sidste Saab nogensinde

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og nu er kassen hos NEVS, der står for National Electric Vehicle Sweden AB, også tom. Faktisk er kassen så tom, at det kinesisk ejede selskab har indgivet konkursbegæring. Det betyder, at 320 ud af mærkets 340 ansatte snart får stukket en fyreseddel i hånden. Det skriver avisen TTELA.

Aftonbladet kan fortælle, at NEVS nu forhandler med de ansattes fagforeninger om det videre forløb. Samme avis skriver, at det ikke er første gang, NEVS må fyre folk. Det skete senest i 2021, hvor mærket skar 289 stillinger fra. Dengang var man 650 ansatte i Trollhättan.

Konkursbegæringen betyder, at alle NEVS’ aktiviteter er sat i bero. Det er det kinesiske ejendomsudviklings-firma Evergrande, der ejer NEVS. Også her har man virkelig været i krise. I 2021 holdt finansmarkeder i hele verden vejret, da Evergrande kæmpede med en gæld på svimlende 1.900 milliarder danske kroner.

Men om der igen kan findes en køber, eller om det nu vitterligt er slut med Saab, er endnu for tidligt at sige noget om.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?