Reklame:

Bilmærke i brøler – tvunget til at tilbagekalde biler for 3 fejl på én dag

I løbet af den samme dag måtte der udstedes hele tre tilbagekaldelser. Blandet fordi Lucid Motors har problemer med vinduesviskerne. 

Hvis ikke det sker hver dag eller hver uge sker det i hvert fald på månedlig basis, at bilmærker må tilbagekalde deres køretøjer på grund af fejl.

Men det sker sjældent, at bilmærker bliver tvunget ud til tre separate tilbagekaldelser på samme dag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men en gang skal jo være den første. Også for amerikanske Lucid Motors der nu må informere deres kunder, om at visse biler altså skal en tur på værksted for at få løst hele tre problemer på én gang.

Den første tilbagekaldelse drejer sig om et stykke software, som helt mangler i visse biler bygget mellem 2021 og 29. juni i år. De bliver mangler måske noget programmering, som forhindrer, at batteripakken taber spænding.

LÆS OGSÅ: Racerløb er på vej tilbage til Jylland – “Kommunen har allerede sagt ja til 5 år”

Lucid har fundet ud af, at fejlen kan få sikrer til at springe. Det betyder, at de ramte biler mister trækkraft med det samme og uden varsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Den anden tilbagekaldelse drejer sig om møtrikkerne til viskerarmen. De kan, siger Lucid, løse sig over tid. Hvilket i sidste ende kan betyde, at viskerarmene helt holder op med at virke.

Også her er der tale om biler produceret mellem 2021 og juni i år. Lucid har allerede strammet viskerarme på 2.400 biler. Men der kan altså være flere derude med samme fejl.

Slutteligt kan der være fejl på 59 bilers bagkamera.  Også de kunder vil Lucid nu hjælpe. Bilmærket mener, at det kan løses med en opdatering.

Reklameblok:


Det har været muligt at forbudbestille en Lucid Air herhjemme. Men den mulighed er nu tilsyneladende forsvundet. Tidligere lød det ellers, at mærket skulle have været her i 2021 eller 2022.

De første biler er dog i Norden. I elbilernes Paradis Norge kom den første Lucid ud på vejene i marts måned.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?