Reklame:

Bilmærke har fået nok – vil bandlyse disse kunder for resten af livet

Trods den helt åbenlyse trussel afviser en engelsk bilforhandler, at det overhovedet kan lade sig gøre. 

Det er måske nok uskønt. Men ikke desto mindre er det helt lovligt at sælge en helt ny bil, man lige har købt, videre.

Men står det til Rolls-Royce, er det en praktisk, det BMW-ejede mærke ikke gider se på. At købe en Rolls-Royce er nemlig ikke bare dyrt. Mærket mener også det, skal være noget helt specielt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og så dur det ikke, at nogle kunder med det samme sælger deres biler videre for at tjene på det. Det der også kaldes ‘car flipping’.

– Jeg kan fortælle jer, at vi virkelig strammer op. Vi skal vide, hvem kunden er, hvad kunden vil med bilen. Og hvis kunden lever op til vores kriterier, er der måske mulighed for at bestille en bil.

LÆS OGSÅ: Kontroversiel værkstedskæde har igen million-underskud

– (hvis en kunde ‘flipper’ en bil, red.) bliver vedkommende øjeblikkeligt sortlistet og vil aldrig kunne købe en Rolls-Royce igen,sagde Rolls-Royce-chefen Torsten Müller-Ötvös for nylig til journalister i Californien. 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Skete for Porsche
Her præsenterede Rolls-Royce mærkets første elbil nogensinde. Den har fået navnet Spectre.  Og det er altså den bil, englænderne meget gerne vil undgå at se handlet ‘uden om dem’.

Fænomen er som sådan ikke noget nyt. Men det fik for alvor fart på, da Porsche for nogle år siden præsenterede omverden for 911 R. En specialmodel med manuelt gear og 500 hestekræfter.

En bil der kun blev bygget i 991 eksemplarer. Men som ikke desto mindre blev handlet for svimlende summer direkte uden om Porsche.

Reklameblok:


Bilforhandler: “Jeg har allerede købt to uden for Rolls-Royce”
Til Car Dealer Magazine fortæller en britisk bilforhandler dog, at Rolls-Royce ikke kan bestemme, hvordan verden hænger sammen.

– Pengene er afgørende her. Jeg har allerede aftaler med to Spectre-kunder om at købe deres biler, siger forhandleren Tom Hartley.

Ifølge bilforhandleren betaler han hver Spectre-ejer 40.000 britiske pund svarende til 350.000 danske kr. oven i bilens nypris.

Og den slags handler vil hverken Rolls-Royce eller noget andet bilmærke nogensinde kunne stoppe, mener han.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?