Biljagt: spritstiv bilist snuppet med 127 km/t i 60-zone

foto: politi.dk

Bilisten stak efterfølgende af til fods, men blev senere fundet i sit hjem.

Tirsdag aften måtte Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi ud på en af de længere eftersættelser, da en 22-årig mand nægtede at stande. Politiet ville i kontakt med bilisten, fordi man tidligere samme aften havde fået en anmeldelse fra en borger, om at vedkommende kørte spirituspåvirket rundt.

Og selv flere patruljer blev sat ind i jagten på bilisten, lykkedes det først at få kontakt ved Vestmotorvejen, da den 22-årige drejede fra ved Tuelsø Rasteplads ved Sorø.


Tog benene på nakken
Bilisten havde dog absolut ikke lyst til at snakke med politiet. Hvorfor han, da han fik øje på patruljen, gassede op. Herefter gik jagten med flere overhalinger højre om, kørsel over spærreflade, den forkerte vej rundt i en rundkørsel og en hastighedshedsoverskridelse på hele 154 procent.

Sidstnævnte skete, da bilisten fløj gennem en 60-zone med 127 km/t. Først på Holbækvej i Slagelse lykkedes det at få bragt bilen til standsning, da flere patruljevogne blokerede vejen. Men i stedet for give op, stak den 22-årige af til fods. Han blev efterfølgende fundet på sin hjemmeadresse af en patrulje, der tog ham med til Roskilde Politigård.

Kontanter og narko
En blodprøve skal nu afgøre, hvor påvirket bilisten præcist var.  Men han kan roligt regne med at sigtelserne vil hagle ned over ham.

Politiet sigtede ikke den 24-årig medpassager for noget, men ved den efterfølgende randsagning af bilen fandt politiet et femcifrede kontantbeløb og flere såkaldte ‘pølseposer’, som bruges til at opbevarer narko. Dog fandt ordensmagten ikke narko i bilen.

Både bilen og en større del af kontantbeløbet er nu beslaglagt, da den 22-årige gæld til den offentlige, skriver politiet.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk