Reklame:

Bilister glemmer 10 år gammelt lovkrav – koster 7.000 kr. i bøde

Snakken er værd at tage. Især hvis et familiemedlem snart fylder 70 år og stadig sidder bag rattet. Et ugyldigt kørekort er nemlig rasende dyrt at blive stoppet med.

Den typiske Boosted-læser er mellem 18 og 54 år gammel. Kørekortets gyldighed burde der altså ikke være problemer med.

Men har man ældre familiemedlemmer er gyldigheden for kørekort alligevel værd at gøre opmærksom på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Kørekort udstedt før 19. januar 2013 har normalt kun en gyldighed til ejermanden er fyldt 70 år. Og det kan være en rigtig dyr omgang at overse.

At køre rundt med et ugyldigt kørekort sidestilles nemlig med slet ikke have noget kørekort. Det koster 7.000 kr. første gang og 8.500 kr. anden gang.

LÆS OGSÅ: Danske bilister flygter fra populære bilmærker

Og ikke bare det. For den bilist, der måtte have overset gyldighedsdatoen på kørekortet, kan det få alvorlige konsekvenser i forsikringsspørgsmål i tilfælde af trafikuheld.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

At forny kørekortet er heldigvis forholdsvis nemt. Det kræver blot en henvendelse til borgerservice. Husk i den ombærring at medbringe gyldigt ID.

Personer, der har fået kørekort efter 19. januar 2013, skal desuden være opmærksom på, at deres kørekort til personbil kun er gyldigt i 15 år ad gangen.

Kørekort til bus- og lastbilkateorgierne C og D er gyldige i en endnu kortere perioden. Nemlig for bare fem år ad gangen.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?