Reklame:

Bilister får voldsomme fartbøder omkring Roskilde Festival – Politiet tror, folk går på motorvejen

Fra tidligere år har politiet kedelige erfaringer med, at Roskilde Festivals gæster går på Holbækmotorvejen. Derfor er hastigheden sat ned til 80 km/t.

Det er ikke alle bilister, der har forstået, at Holbækmotorvejen omkring Roskilde Festival midlertidigt er lavet om til en 80-zone.

Heller ikke selvom politiet forinden advarede, om at man ville være massivt til stede på strækningen med både civile samt almindelige patruljebiler og fotovogne. Mandag kørte 303 bilister nemlig for hurtigt på stedet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i ugens første døgnrapporter.

Af de 303 får 43 hvert et klip i kørekortet. Bøden løber op i mindst 2.800 kr. Mens de, der har kørt langsomts, men alligevel for hurtigt, slipper med bøder på 1.200 kr. stykket.

LÆS OGSÅ: To mænd og én kvinde tiltalt for gaderæs – “De skal alle tre i fængsel”

Værst står det til for en bilist, som kom blæsende forbi kontrollen med 153 km/t. Vedkommende skal ikke bare aflevere 8.200 kr. til statskassen, der venter også en ny køre- og teoriprøve.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Tirsdag trådte 319 bilister for hårdt på speederen. 40 af dem står foruden bøderne til klip i kørekortet. Mens to bilister kørte så stærkt, at de mister førerretten betinget.

Politiet har tidligere fortalt, at man holder skarpt øje med farten på den del af Holbækmotorvejen, som Roskilde Festival ligger ud til, fordi man har kedelige erfaringer med at finde festivalgæster netop der.

Det er dog ikke altid, at politiet har ret. I 2019 måtte politikredsen eksempelvis annullere flere tusinde fartbøder, fordi skiltningen på strækningen ikke var god nok. Læs mere om det her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?