Bilister brager over for gult – hver anden kan ikke reglerne

Foto: PR

Skal man altid stoppe, eller må man godt køre over? Ca. halvdelen af danskerne er i tvivl om reglerne for det gule lys, viser en undersøgelse.

Grøn mand gå, rød mand stå. Men hvad så med den gule mand i midten? Det er danskene i tvivl om. En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige, viser, at omkring hver anden dansker er i tvivl om reglerne.

Rundt regnet halvdelen af alle danskere, 47 procent, kender nemlig ikke reglerne for at køre over for gult lys. Hver femte tror aldrig, man må køre over for gult, mens hver sjette tror, man må køre over for gult, hvis man når ind i krydset, så længe der er gult. Men ingen af delene er altså korrekt. Det skriver Gjensidige i en pressemeddelse.

Reglerne er da også op til fortolkning. Ifølge loven må man ikke køre over for gult, medmindre det skaber en farlig situation, hvis man i stedet for bremser op. Den store uvidenhed blandt danskerne bekymrer skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det skaber farlige situationer
– Noget af det, der slår flest ihjel i trafikken, er, når vi er uopmærksomme på, hvad der sker omkring os. Når vores medtrafikanter pludselig agerer anderledes, end vi forventer af dem, fordi de kort og godt ikke følger reglerne. Og det er altså en kedelig tendens, der skal stoppes, siger han i pressemeddelsen.

Men det er ikke alt, mener forsikringsselskabet. Når danskerne er i tvivl om det gule lys, skaber det nemlig farlige situationer i trafikken. I undersøgelsen svarer 45 procent af de adspurgte da også, at de har oplevet farlige situationer i trafikken. Netop fordi der var tvivl om det gule lys.

– Når vi færdes i trafikken, er det meget vigtigt, at vi har styr på de fælles spilleregler, der gælder for os alle. Man risikerer at udsætte sine medtrafikanter for fare, hvis man i stedet agerer ud fra, hvad man selv mener er rimeligt og korrekt, og det er en tendens, vi skal væk fra i trafikken, siger skadedirektøren.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk