Bilist uden kørekort mister bil – blæste gennem byzone med 100 km/t

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Til sidst forsøgte bilisten sammen med en passager at tage flugten til fods. 

Natten til onsdag blæste en bilist forbi en patruljebil i Aarhusforstaden Tilst. Da patruljen satte efter, valgte bilisten ikke at stoppen. I stedet blev farten sat op. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Turen gik ad Tilst Skolevej, hvor den højst tilladte hastighed er 50 km/t. Politiet måtte køre dobbelt så hurtigt for at følge med bilisten. Omkring 250 meter længere fremme på Langkærvej forsøgte bilisten og dennes passager i stedet at tage flugten til fods. Det lykkedes dog ikke, og kort efter kunne politiet sigte chaufføren for et hav af lovovertrædelser.

Ikke alene for vanvidskørsel, som betyder at bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, i bilen fandt politiet nemlig både en dolk og nogle stoffer. Ejerforholdet, skriver Lokalavisen.dk, er ikke fastlagt. Men det viste sig, at bilisten intet kørekort havde. Så bøden bliver i den grad til at tage og føle på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:



Alene bøden det manglende kørekort løber op i 7.000 kr. Altså hvis der er tale om førstegangstilfælde.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:



Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk