Bilist stoppet på prøveplader: Så beslaglagde politiet bilen

foto: politi.dk

Onsdag eftermiddag rendte en 32-årig bilist ind i flere problemer, da han blev stoppet i en rutinekontrol på Køge Bugt-motorvejen.

Manden førte nemlig en u-indregisteret personbil, der i stedet var forsynet med et sæt prøvenummerplader. Det fik i første omgang patruljen til at vinke bilen ind til siden for at kontrollere, om alt var i orden.

Herfra begyndte tingene dog hurtigt at rulle i den forkerte retning for den 32-årige mand bag rattet. Det viste sig nemlig, at han kørte rundt i frakendelsestiden.

At manden ikke havde kørekort, fik betjentene til at undesøge bilen nærmere. Men hverken betjentene eller importøren af det pågældende bilmærke, som ikke er nærmere oplyst i døgnrapporten, kunne umiddelbart identificere bilen.


LÆS OGSÅ: Nu sker det – De nye registreringsafgifter er vedtaget og besparelsen kan være enorm!

Betjentene besluttede derfor på stedet at beslaglægge bilen, så man kan finde ud af, om der er betalt afgift af bilen. Altså om den overhovedet må køre på de danske veje.

Først når den undersøgelse er færdig, kan den 32-årige forvente at høre nærmere fra politiet. Allerede nu står han dog til en klækkelig bøde. Er det første gang, manden stoppes i frakendelsestiden, vanker der en bøde svarende til hans månedsløn i nettokroner.