Bilist står til at få bøde på 3,5 mio. kr – var på ulovlig corona-køretur

Der venter en amerikansk bilist en heftig bøde eller et længere ophold i et canadisk fængsel. Bilisten forlod ikke Canada, da han blev bedt om det.

En mandlig bilist fra den amerikanske delstat Kentucky står til noget af en straf, efter at han blev hængende på de canadiske veje, da han ellers blev bedt om at køre retur med USA.

Først fik manden en bøde på 910 dollars for at bryde corona-retningslinjerne på et hospital. Myndighederne bad efterfølgende manden forlade Canada, den følgende dag. Det gjorde han bare ikke.

LÆS OGSÅ: Vanvidsbilist blitzet – kørte 112 procent for stærkt


Og det er det, han nu ser ud til at skulle betale i dyre domme for. Manden, John Pennington, blev set kørende rundt i området Sulphur Mountain dagen efter, at han blev beordret til at rejse ud af landet.

Megabøde eller tur i bag tremmer
Det har nu fået de canadiske myndigheder til at rejse en vild sigtelse mod John Pennington. Han har nemlig brudt Canadas coronakarantæne-regler, hvilket udløser en bøde på enten 569.000 dollars – det er godt 3,5 millioner danske kroner – eller en fængselsstraf på op til seks måneder.

John Pennington er netop nu varetægtsfængslet, og han afventer sin retssag, der efter planen begynder i november måned. Han er den eneste udlænding, som det canadiske politi har arresteret for brud på corona-reglerne i landet. Dog har man uddelt bøder til ni amerikanske statsborgere, som opholdt sig i en nationalpark uden tilladelse, det skriver Carscoops.

 

 

 


Reklame: