Bilist slår cyklist: Du kører som en idiot

I England slog en vred bilist flere gange en cyklist, fordi denne fyldte på vejen. Bilisten blev dog ikke sigtet for noget.

En engelsk cyklist har fået én på hjelmen af en bilist, der var nogen utilfreds med cyklistens måde at køre på.

I England er der intet i vejen for, at cyklister kører side om side på offentlig vej. Heller ikke selvom det er hamrende irriterende for alle andre.

En bilist kunne dog tilsyneladende ikke tøjle sin utilfredshed, da en række cyklister forleden fyldte en god del af vejen. Det, der først var mundhuggeri, udviklede sig hurtigt til korporlig afstraffelse af især en af cyklisterne i ‘feltet’, om man vil.

Det viser optagelser fra det kamera, som en af cyklisterne i gruppen havde bag på sin cykel. Her ses det, hvordan bilisten gentagende gange slår cyklisten, før kameracyklen foran bremser ned.Cyklist: Han var meget vred
Det stopper dog ikke bilisten, og bilen fortsætter derfor ind i den cykel, hvor optagelserne stammer fra.

Cyklisten, som fik tildelt slagene, hedder Ady Short. Og han har til Road.cc udtalt sig om hændelsen.

– Han (bilisten, red.) fulgte efter os i cirka 90 sekunder, før han overhalede og bremsede kraftigt op foran os, så vi måtte svinge uden om bilen for at undgå et sammenstød.

Ady Short fortsætter

– Som det ses, er bilisten meget, meget vred. Men før jeg kunne nå at forklare mig, slår han mig. Jeg fik et blåt øje af det, men jeg fik aldrig mulighed for at forklare mig.

Det var Ady Shorts konens kamera, som filmede optrinnet. Også hun blev ifølge Ady Short slået af cyklen. Men hun er ikke en del af anmeldelsen, politiet fik. På optagelserne kan man nemlig ikke se hende, forklarer Ady Short.

Ingen blev sigtet
På en eller anden måde lykkedes det cyklisterne at tilbageholde bilisten, til politiet nåede frem til stedet. Ordensmagten valgte dog ikke at sigte bilisten for noget.

Overfor politiet påtog bilisten sig nemlig skylden, og han slap derfor med en advarsel, forklarer en talsmand fra Wiltshire Police.

– Hvis nogen af de involverede parter er utilfreds med den beslutning, kan de klage, uddybede talsmanden.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk