Bilist sigtet: Sov med autopiloten på 150 km/t


Den går ikke. Hverken herhjemme eller i Canada, hvor en mand nu er sigtet for at overlade rattet til sin Tesla, mens han selv tog sig en ‘morfar’.

En 20-årig mandlig canadisk bilist blev tilbage i september vækket noget brat, da politiet præsenterede ham for en noget besynderlig sigtelse.

Ordensmagten blev opmærksom på bilisten, da man fik et henvendelse om en Tesla i høj fart på “Highway 2”. Overfor politiet hævdede et vidne, at både føreren og passageren havde lagt sæderne ned og sov i bilen.

LÆS OGSÅ: Ung bilist knaldet med krudt og hash i 90-zoneIfølge lokale medier mødte den 20-årige første gang i retten 11. december i år. Her blev han præsenteret for en stribe anklager. Foruden som chauffør at have sovet i en kørende bil står han anklaget for at have kørt for stærkt.

Første gang det er sket
I hvert fald siger politiet, at de vinkede Tesla’en ind til siden, da den kørte 150 kilometer i timen. Blink og horn vækkede tilsyneladende den sovende ungersvend.

Ifølge strafferets-advokat kan det meget vel være første gang, nogen falder i søvn bag rettet af en selvkørende bil i Canada.

– Jeg kender ikke til et ligende tilfælde, hvor nogen har sovet i en selvkørende bil og i den forbindelse anklaget for farlig kørsel, fortalte advokaten Global News.

Advokaten mener da også, at rettens afgørelse i denne sag vil danne præcedens for kommende sager. For hvor meget ansvar har en bilist egentlig i ‘en selvkørende bil’.

Det skal en canadisk domstol nu afgøre. Næste retsmøde er 29. januar 2021.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk