Bilist og passager byttede plads – så konfiskerede politiet bilen

Billedet har intet med den omtalte sag at gøre men stammer fra en anden sag om beslaglæggelse. Foto: presse-fotos.dk

Mandag eftermiddag mistede en 33-årig kvinde fra Brøndby i sin bil, da hun byttede plads med en som slet ikke må køre bil.

Mandag eftermiddag vinkede en patrulje fra færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi en bil ind til rutinekontrol på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Solrød.

Mens politibilen befandt sig lige bag ved personbilen, bemærkede betjenten at føre og passager byttede plads. Det skriver kredsen i døgnrapporten. Og det – viste det sig – var der en grund til. Omend en af de dårligere af slagsen.

Den 30-årige mand fra Maribo, som egentlig førte bilen, må nemlig slet ikke køre bil. I en tidligere sag om narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden er han frakendt førerretten indtil 2025.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og ikke nok med det. I forbindelse med kontrollen i mandags fandt politiet ud af, at manden igen var narkopåvirket. Narkometeret slog ud for kokain. Manden blev derfor igen sigtet for at køre med narko i blodet og det i frakendelsestiden. Ligesom han blev anholdt så der kunne tages en blodprøve.

Tilbage stod kvinden. Hun måtte se et fejeblad transportere sin bil væk. Bilen har politiet ikke bare beslaglagt. Den er konfiskeret, fordi det er tredje gang inden for tre år, at den 30-årige mand kører bil uden et kørekort. Kvinden blev desuden sigtet for at overlade bilen til en person uden førerret.

Ses vi til Auto Show?


At politiet tog bilen med, ville kvinden dog ikke finde sig. Så hun valgte at protestere over konfiskationen. Senere, når sagen skal for retten, skal en dommer derfor også se på, om kvinden kan få bilen igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk