Bilist med 11 meter lang flagstang på taget standset af politiet

Flagstang på taget af bil på motorvejen
Foto: Det norske politi

Det her er altså ikke måden at fragte en flagstang på.

Der er visse regler for, hvor lange ting du må trille rundt med på taget af din bil. Den slags regler er der selvfølgelig også hos vores venner fra Norge. Men det var en bilist rimelig iskold overfor i går.


LÆS OGSÅ: Af banen, Ferrari! Rugbrødet skal forbi!

Han havde nemlig spændt en 11 meter lang flagstang på taget af sin bil, og så gik turen ud på motorvejen E18 lidt syd for Oslo. Men da en masse bekymrede bilister ringede til politiet, måtte ordensmagten ud og se efter, om det virkelig var rigtigt, at der kørte en flagstang rundt på motorvejen. Og det var det skam.


Flagstangen ragede hele to meter ud foran bilen og hele fem meter bagud, fortalte operationsleder Trond Egil Groth fra det lokale politi til VG. Men lidt havde manden da forsøgt at gøre, for det norske flag var hejst på stangen…

Kunne have gået rigtig galt
– Hadde ikke mannen blitt stoppet av politiet, kunne det gått riktig galt. Jeg regner ikke med at han bor på motorveien, så da antar jeg at han skulle inn på andre type veier. Med en så lang stang kunne han jo meid ned myke trafikanter. Det kjøretøyet blir jo så langt med den flaggstanga. Det ville nesten vært umulig å ikke ta med seg noe., sagde politiet til NRK.

Manden har nu fået inddraget sit kørekort, og flagstangen ligger på jorden ved Kiwi i Kobbervikdalen.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk