Bilist kørte helt fra krigshærget land og undskyldte parkering – fik bøden alligevel


En ukrainsk bilist hævde lige at være landet i Birmingham, England, hvor vedkommende ikke kunne betale kontant for parkering. En undskyldende seddel i forruden var ikke nok til at slippe for bøden.

Er der nogen undskyldning for at parkere ‘ulovligt’? Tilsyneladende ikke. Heller ikke selv, hvis man – som bilisten her – er kørt hele vejen fra Ukraine til England for at komme i sikkerhed.

Bilisten havde ellers lagt en undskyldning i forruden.

– Vi er lige ankommet fra Ukraine, og vi har ingen mønter – kun kreditkort – at betale for parkering med. Undskyld!, står der beklagende på seddel i forruden på en ukrainsk indregisteret Kia.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og selvom bilisten lover at flytte bilen ‘omkring kl.10’, så er det altså ingen undskyldningen. P-afgiften blev udskrevet alligevel. For lige der skal der altså med mønter og kun mønter, når der skal parkeres i Birmingham. Og dog har en talsperson for en talsperson for bystyret har forklaret, at bilister faktisk godt kan betale uden kontanter. Men så skal de ske på nettet, eller via en app på telefonen.

Ifølge The Sun er p-bøden på 25 pund svarende til 216 kroner. Det stiger dog til 50 pund, hvis ikke bilisten betaler inden for 14 dage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk