Bilist knaldet – ville snyde fotovogn med sort tape

foto: politi.dk

Går den, så går den…

Nogenlunde sådan må en 42-årig mandlig bilist fra Haslev på Sjælland have tænkt, da han besluttede sig for at ændre tallene på sin bils forreste nummerplade med noget så simpelt som sort tape.

Det lykkedes da også..næsten. For da manden blev snuppet af en blitzene fotovogn i Køge 17. september i år, kunne politiet selvsagt ikke finde bilen i deres systemer. I hvert fald ikke ud fra nummerpladens umiddelbare oplysninger.

Det lykkedes alligevel politiet at finde frem til manden. Derfor opsøgte nogle betjente manden på hans hjemmeadresse i Haslev, hvor et hold betjente ved selvsyn kunne konstatere, at bilens nummerplader var forsøgt ændret med sort tape, skriver TV2 Øst.LÆS OGSÅ: Politiet skal køre Volvo

Manden kunne være sluppet med en forholdvis lille fartbøde på 1.500 kr. Fordi han kørte 73 km/t på en strækning, hvor man må køre 60 km/t. I stedet har manden nu et grummere tillæg til fartbøden at se frem til.

Den tildækkede nummerplade gør nemlig, at politiet har valgt at sigte manden efter straffelovens bestemmelser om dokumentfalsk.

Strafferammen for den type dokumentfalsk er typisk bøde eller fængsel i op til to år.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk