Bilist i retten: Får bilen konfiskeret og en bøde på 13.000 kr.

Foto: Twitter/politi.dk

Tilbage i marts blev en 54-årig mand ikke bare frakendt kørekortet i tre år, han fik også konfiskeret sin bil. Alt sammen fordi han sad plørefuld bag rattet.

En bøde på 13.000 kr., intet kørekort i 3 år og en bil han aldrig ser igen. Det var, hvad Retten i Herning fandt passende at idømme en 54-årig bilist, der i april sidste år kørte rundt i den vestjyske landsby Hoven med alt for meget sprit i blodet. Desuden hænger 20 dages betinget fængsel over hovedet på ham.

Da politiet fik stoppet manden, blæste han alkometeret op over 2. En blodprøve, som manden fik taget samme dag, viste, at hans promille ikke var under 2,85. Regin Østergaard, anklager ved Midt-og Vestjyllands Politi, fortæller, den 54-årig ikke tidligere har været på kant med den del af loven.

– Takstmæssigt ligger dommen på niveau med lignende sager. Men når der er tale om en promille i den her størrelsesorden, så er der tale om vanvidskørsel. Generelt ville det give en ubetinget fængselsstraf, men det gør det ikke på grund af en mangel i færdselsloven, siger han.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken: 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk