Bilist gav fotovogn ‘fingeren’ – fik megabøde og bilen konfiskeret

Foto: Politi.dk/presse

En 28-årig mand fra Holstebro blev ikke bare bliztet, han fik også sin bil konfiskeret.

Da en 28-årige mand fra Holstebro tilbage i februar i år var på vej mod Skanderborg, viste han sin tydelig utilfredshed, da han på vejen blev mødt af blitzen fra en af politiets fotovogne.

Det har retten i Horsens nu bestemt skal koste manden dyrt, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Efter at være blive blitzet første gang kørte manden hjem og erstattede den forreste nummerplade med et stykke tape, hvorpå han havde skrevet ‘FUCK POLITIET’.


Derefter kørte manden forbi fotovognen hele fire gange, hver gang med hastigheder på mellem 96 km/t og 119 km/t. Det selvom hastighedsgrænsen på strækningen er 50 km/t.

LÆS OGSÅ: En bilist mister kørekortet – to sigtet for at arrangere ulovligt gaderæs

– Hver gang han kørte forbi ATK-bilen, løftede han begge hænder fra rattet og viste en strakt langemand mod kameraet, oplyser Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.


Det erkendte manden i retten, men han nægtede dog, at kørslen skulle være ‘særlig hensynsløs’, som tiltalen mod ham lød på.

– Jeg så godt, at jeg blev blitzet. Der tabte jeg den rimelig meget, så jeg tænkte mig sgu ikke rigtig om, fordi jeg vidste, at kørekortet ville ryge. Jeg kører normalt meget pænt, lød mandens forklaring i retten ifølge Uge-Bladet Skanderborg.

Resultatet blev, at den 28-årige mand ubetinget mister kørekortet i to år, ligesom han skal hoste op med 26.000 kroner i bøde og sige farvel til sin konfiskerede bil.

Anklagemyndigheden overvejer nu, om man vil anke sagen.