Bilist forsøgte at stikke af: Trafikrazzia udløser bøderegn

foto: politi.dk

Østjyllands Politis færdselsafdeling var onsdag i denne uge på vejene omkring det vestlige Aarhus – det gav mange forskellige sigtelser.

Onsdag røg der lidt af hvert i fælden, da Østjyllands Politi sigtede 49 bilister for 56 overtrædelser af færdselsloven. En 21-årig bilist så ligefrem sit snit til stikke af fra en civilpatrulje.

Uheldigvis for ham stod en anden patrulje, der netop havde standset en knallert, klar lige rundt om det næste gadehjørne. Det fremgår af døgnrapporten

Bag rattet sad en 21-årig mand, der viste sig ikke at have noget kørekort. Og da han samtidig var efterlyst af fogedretten, gav en patruljevogn bilisten et lift til den nærmeste fængselscelle, hvor han fik lov at overnatte.


På Søren Frichs Vej, hvor den højst tilladte hastighed er 50 km/t, udløste en hastighed på 97 km/t et kørselsforbud til en blot 20-årig mand.

Da det er under tre år siden, han har fået kørekort, skal han udover en bøde på 4.500 kr. op til en orienterende teori-og køreprøve for at få sin førerret igen.

Onsdagens razzia i Aarhus udløste bl.a. disse sager:

18 x hastighed – herunder 11 klip og et kørselsforbud
9 x brug af håndholdt mobil
8 x manglende brug af sikkerhedssele
4 x kørsel frem for gult/rødt lys
3 x ulovlig overhaling
3 x kørsel uden førerret – heraf én på knallert