Bilist får bil tilbage – politiets måling holdt ikke

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Politiets måling af 21-årig bilist er for usikker. Derfor får en bedstefar nu fået sin sorte Audi A4 tilbage. Staten kan ikke konfiskere den.

Det er ikke klokkeklart. Faktisk er det kun med nød og næppe, at en 21-årig mand slipper for fængsel, og at hans bedstefar nu får sin sorte Audi A4 tilbage.

Det kom retten frem til 14. oktober 2021.

Da politiet 4. juni sidste år målte den 21-årige til at køre 105 km/t i en byzone i København, glemte man nemlig at foretage en kontrolmåling. Bilisten stod ellers til både fængselsstraf, at få frakendt kørtekortet og at bedstefarens bil – som han kørte i – ville blive konfiskeret.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Men anklagerens sag faldt fra hinanden, da det i retten kom frem, at betjentene ikke havde udfyldt en såkaldt kontrolmåling på stedet. I stedet blev målingen noteret på baggrund af nogle notater, da betjentene vendte tilbage til deres skriveborde på stationen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Og den slags går altså ikke.

Retten fandt det uklart, hvordan måleudstyret var monteret, og derfor kunne en dommer ikke sige, at det var tilstrækkeligt bevist, at den unge mand faktisk havde kørt minium 101 km/t, som målingen lyder på med tolerancen på 3 procent trukket fra.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Den unge mand går dog ikke helt fri.

Retten fandt i stedet, at han havde kørt 90 km/t. Hvilket han også erkendte. Men i stedet for 3,5 år uden førerret skal han kun undvære det i seks måneder. Desuden er manden idømt 10 dages betinget fængsel og en bøde på 3.500 kr., som dog er halveret på grund af mandens lave indkomst.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk